Den gilla gången

Det blir tydligt hur fort saker och ting rullar på när man låter bli att skriva något på ett tag. Över 2 månader sedan sist. Skrämmande hur lite som har hänt ändå. Den stora händelsen är nog att ett idogt letande och telefontrakasserier av privata hyresvärdar i jakten på ny lägenhet slutligen gav frukt. 20 extra kvadratmeter, ett extra rum, en öppen spis samt en diskmaskin hör till förmånerna med att släpa flyttlasset om drygt en vecka.

Ett besök i småländska hemtrakterna förra veckan gav mersmak på tv-spelskvällar och öl. Samma besök blev dock något av ett antiklimax efter en diskussion om homosexuellas rättigheter och mekanismerna bakom denna företeelse. Någon verkade tycka att sexualitet var ett aktivt val man gjorde, ungefär som att börja lyssna på en viss sorts musik och att äktenskap inte borde komma på fråga för homosexuella. Då min bättre hälft brinner starkt för homosexuellas rättigheter trappades tonen i diskussionen upp och slutade i öppet gräl och bråk. Jag vet inte vad som är farligast; att låta känslor rinna över eller att småleendes sanktionera förtryck av en befolkningsgrupp?

Två veckor kvar på kirurgen. Jag har insett att jag aldrig kommer att bli kirurg. Att stå och pilla och finlira med något i flera timmar är ren ångest. Tarminnehåll och analöppningar är nog heller inte det som fascinerar mig mest med den mänskliga kroppen. Trots detta är hysterin bland kursare påtaglig och det lyser hos igenom att man anser kirurgin vara den förnämsta av specialiteter. Tack och lov för det, då det förhoppningsvis får några stackare att slita häcken av sig för att bli duktiga hantverkare inom denna slitsamma och ack så viktiga yrkesgren medan jag kan ägna mig åt något betydligt mer intressant, mindre fysiskt påfrestande och mindre tunga jourpass.

I övrigt får man väl ta och gratulera de vänner som ligger plus på karmakontot. Någon ligger just nu och glassar på en tropisk ö. En annan är i USA och en tredje snart på väg till Hawaii. Någon drog dessutom in sin andra jackpot inom loppet av ett år och in rullade några hundra skattefria "gustav vasa"-lappar. Själv planerar man för att gratisjobba från kl 06 på måndag och ser fram emot ett nyår med tentaplugg i Linköping. Nä ja ä int' bitter...

RSS 2.0