Gary Glitter

Jag är barnsligt förtjust i idén om att kunna se in i framtiden. Jag minns fortfarande känslan när jag vid 10-års ålder tittade på alla tillbaka till framtiden-filmerna och vilken enorm aha-upplevelse det var. Efteråt var det mycket dagdrömmande om svävande skateboards, travresultattidningar från kommande år och om att själv åka bakåt i tiden och lära människorna om allt som finns idag och därmed bli uppfinnare till i princip alla moderna prylar. Nu för tiden är jag mer fascinerad över intelligenta eller turmässiga bedömningar av framtiden som sedan slår in. Då menar jag inte exempelvis Jehovas vittnen som förutsäger Jesus återkomst och när han sen inte dyker upp på utsatt datum så sätter de ett nytt. Nej, ta istället killen Moore som 1965 beskrev hur snabbt transistorantalet i elektriska apparater skulle fördubblas och därmed beskrev hur snabbt ex. datorhastigheterna skulle utvecklas. Hans förutsägningar var nästan på pricken exakta under 40 års tid! (http://en.wikipedia.org/wiki/Moore_Law)


Häromdan gick jag och lyssnade på musik och tänkte på det här med att spå framtiden. Givetvis så är det ju så att folk säger så mycket så att en del saker rent statistiskt måste inträffa. Några textrader jag lade märke till när jag lyssnade var Cornelis Vreeswijk och Notorius BIG som båda sjunger att döden väntar på dem (somliga går med trasiga skor resp. your nobody til somebody kills you) och vilka båda två mycket riktigt försvann alldeles för tidigt. Men ingen av dem levde direkt något Ned Flanders-liv så oddsen var väl inte direkt jättehöga för att någon av textraderna skulle bli självuppfyllda. En annan som inte visste hur rätt hon skulle komma att få är Whitney Houston när hon i "I'm your baby tonight" sjunger om sin älskade som "given me ecstasy". Ja, jag vet att det kanske inte var i den bemärkelsen hon menade men så här med facit på hand är det ju ändå lite småkul. En riktigt intressant profetia upptäckte jag när jag såg filmen Sliding doors igår kväll. I en scen ska "James" som upvaktar "Helen" ironisera över hur svårt Helen har för att komma över sitt ex. Så här låter det när han därför berättar att han också har svårt att komma över någon, nämligen sin flickvän som han hade när han var 8 år; "A girl called Pamela. It was 1974. We were eight. She left me for Gary Glitter. Gary Glitter!! All the other fellows were getting left for Greg Brady and Donny Osmond. I mean, I could have come to terms with that, given time, but Gary Glitter?? Oh she wanted to touch him there, yeah." Ungefär 2 år efter att Sliding doors haft premiär så kommer det fram att Glitter laddat hem barnpornografi. Han sitter idag i fängelse i Vietnam för barnvåldtäkt. Creepy..


Kommentarer
Postat av: Zucc

Hah, nu när jag tänker på det så gjorde jag en ganska grym förutspåelse på högstadiet. Vi skulle skriva en deckaruppsats och jag skrev om ett mord på en kvinna som utfördes i ett sektliknande kristet samhälle som avskärmat sig från omvärlden. Visst, i min berättelse hette inte stället knutby, men även där var det svartsjukeorsaker =)

2007-09-10 @ 23:47:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0